DIY teken & vlooien spray voor honden

Gepubliceerd op 12 augustus 2024 om 13:10

Vlooien en teken. De nachtmerrie van elke honden eigenaar. Elk wezen is vervelend op zijn manier. Vlooien kruipt in heel je huishouden en moet je vaak meerdere keren tegen behandelen, met een product van de apotheker.

Teken kunnen dan weer drager zijn van de Ziekte van Lyme. Want ook honden kunnen deze ziekte krijgen door een tekenbeet. 

Maar wat een gedoe altijd bij de dierenarts geven we ze medicatie 1x om de zoveel maanden of geven we ze liever een pippetje.

Medicatie is vaak heel erg duur en een pippetje werkt maar je weet niet welke ingrediënten erin zitten en wat voor effect deze kunnen hebben op je hond na lang durig gebruik. 

 

Maak daarom zelf je eigen natuurlijk vlooien en teken spray, weet welke ingrediënten je gebruikt. Lees hieronder verder hoe je je eigen teken en vlooien spray kan maken. 

Wat heb je nodig?

Werkwijze roller

  • Neem een flesje van 15ml, doe hierin alle oliën.
  • Vul dit flesje verder aan met de draagolie. Hiervoor kan je de draagolie van young living voor gebruiken. Je kan hier ook lijnzaadolie, olijfolie of maïsolie voor gebruiken. (Andere oliën zoals zonnebloemolie zou ik niet gebruiken.)

Alle producten zijn te verkrijgen in de webshop. 

Geen zin om het zelf te maken? Bestel de volledige roller op de webshop.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.